Легла и матраци

Когато Уил Haley решили да си купите матрак с кралски размери, той направи това, което той прави, когато той се нуждае от нов компютър или бебешки пелени: той го купи онлайн.

Няма значение, че матрака струва $ 950, и той няма да бъде в състояние да го изпробвате. „Аз просто не искам да отида в изложбена зала“, казва 36-годишният разработчик на софтуер и баща на три от Rocky Mount, NC „Това е последното място на света Искам да взема децата ми.“

КАК пазаруваме

А продължава серия за това как промените в навиците за пазаруване на американците принуждават радикални промени в цялата търговия на дребно и други индустрии.

E-Commerce Boom Roils Trucking индустрия
Матраци бяха отдавна считат имунни до бум на електронната търговия. В продължение на десетилетия, те са били продадени в шоурумите пълни с десетки стилове с главозамайваща отстъпки и продавачи високо налягане.

Но нова порода парвенюта с хлъзгав сайтове е напукан в $ 14 милиарда американски матрак индустрия. Онлайн продавачите предлагат само на няколко разновидности на фиксирани цени-и кораб свободни да вратите на клиентите на пяна матрак, който е компресиран в кутия с размерите на голям куфар.

титулярите индустрия не приемат новото предизвикателство в легнало положение. Tempur Sealy International Inc., най-големият производител на матраци в света, тази седмица ще започне да продава своя собствена легло в кутия, наречена Cocoon от Sealy. Тя ще се продават на фиксирана Актуални $ 549 до $ 999 в зависимост от размера-чрез специален уебсайт. Тя се предлага в два модела: мек или твърд.

Из архива
0:00 / 0:00
С имена като Leesa, Кица и Casper, вълнение на стартиращи компании се опитват да разтърси легла индустрия, често, като предлага само един или два матрака на по-стабилна, но висока цена. Чарли Wells WSJ доклади. Снимка: Lessa.com (Първоначално publised 30 септември, 2015)
Г-н Haley купил леглото си от Casper Sleep Inc., която продава един вид матрак. Размерът се определя цената, от $ 500 за близнаци до $ 950 за цар. подход Каспър е един от простота и удобство, а не броя на серпентина и възглавници върхове. Компанията генерира $ 100 милиона в продажби през миналата година, първата пълна година на експлоатация.

Каспър и други по-нови компании, като Leesa Sleep и Yogabed, са проектирани сайтове, пригодени за смартфони, които изискват няколко кликвания да поръчате. На мястото на шанса да изпробват $ 5,000 Tempur-Pedic с регулируема основа или легнете по $ 2.500 Серта iComfort с пяна гел памет, те обещават безплатна доставка 100-дневни гаранции и безплатни възвръщаемост.

Това е процес, насочен към най-често по-богати, по-млади и заети купувачите, които се грижат по-малко за разкарване на гумите и повече за удобство. Г-н Хейли казва той чувстваше удобно закупуване на недостъпно за матрак невидим, защото онлайн коментарите са достатъчно качествен контрол. „Всичко, което мога да си купя онлайн, което правя“, казва той.

„Аз просто не искам да отида в шоурум“
-ще Хейли, а 36-годишният програмист и баща на три
Две-годишният Каспър и неговите съперници представляват 2% до 3% от пазара в САЩ, но те се разпространява бързо. „Аз бях брои тринадесет [нововъзникващите], повечето от които са изскочил през последните две години“, казва Питър Кийт, анализатор на дребно в Piper Jaffray който изучава легла индустрия.

„Мисля, че това е един канал трябва да сме в и това е пазар, ние просто не знаем колко голям е“, казва Скот Томпсън, главен изпълнителен директор на Tempur Sealy. По-голямата част от клиентите искат да изпробват един матрак, и е вероятно да остане така за известно време, казва той. Все пак „сме свикнали да се каже на хората никога няма да си купи кола, без да го кара, но има хора, които купуват автомобили без движение“, казва той.

Повечето матраци закупени в разходите на САЩ под $ 1000, но матраци, които струват повече от $ 1000 сметка за над половината от продажбите на индустрията в долари, според Tempur Sealy.

Увеличи
Преди повече от година Tempur Sealy отлепи „по-млада група от хора“ в рамките на компанията за проучване на нарастващия интерес към матраци продават онлайн за под $ 1000, казва г-н Томпсън, който се присъедини към Лексингтън, Кентъки., фирмата през септември. Ръководители каза: „Давай напред и да атакува този пазар. Не се притеснявайте, „за да се нарушава партньори на дребно на компанията, казва г-н Томпсън.

Един коментар към “Легла и матраци”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *