Матраци за всеки

От наличните доказателства, че изглежда почти сигурен, че концепцията на матрака възникнали по време на праисторически времена. С лежи на купчини листа, слама и животински кожи, ранните хора са били в състояние да спи по-удобно и по-дълбоко, отколкото те биха могли да имат върху твърди повърхности. Като по-голям брой хора, оставили номадски, лов съществуване за уреден, аграрния начин на живот, примитивни обзавеждане, включително леглото, започва да се развива.

До голяма степен развитието на матрака е тясно свързана с тази на леглото. В много древни общества, леглото се счита за най-важната част от обзавеждането в домакинството; често, то е предвидено централно място за събиране на хранене и релаксация, както и кът за спане. През вековете, легло рамки стават по-сложни за тези, които могат да си позволят лукса; обаче, самите матраци останаха неподправен-и неудобни. До ХХ век, те обикновено се състои от бучки подложки пълни с конски косми, памук или парцали. По-бедните хора са разчитали на кърлежи -fabric чували с пълнеж от слама, царевични кочани, или други отломки на културите. В допълнение към предлагането на непоследователен текстура, такива примитивни матраци са трудни за почистване-и те като цяло започна мръсна, пълнени, тъй като те са с селскостопанска отломки, които често влезе подложката или тиктакането с почва и насекоми. Въпреки това, те предлагат един бетон предимство: направено у дома от подадените излитане селскостопански стоки, те са евтини. Дори в края на деветнадесети век, когато малки местни производители започват да произвеждат матраци търговски, елементите остават евтини, защото създателите рано матрак продължават да разчитат на изключително евтин пълнеж (обикновено, неизползваеми плат останки изхвърлени от втора ръка шивачи).

Матраци с стабилизиращ интериорни извори, вероятно единственият най-значителен напредък в матрак дизайн, за първи път са разработени през средата на 1800. Чрез поставяне на набор от единни извори вътре слоеве на тапицерия, матрак производители биха могли да пропие техния продукт с твърда, устойчива и равномерна текстура. Въпреки това, тъй като така наречените innerspring матраци са скъпи за производство, само луксозни кораби и хотели, които биха могли да минат на разходите заедно с техните заможни покровители ги закупили първоначално. Той не беше до след Първата световна война, че innerspring матраци са масово произвеждани от Салмон Симънс младши, президент на компания, която преди това време бяха произведени рамката на леглото. Въпреки факта, че Симънс поиска 40 долара-повече от два пъти цената на най-добрите конни матрака косата на разположение по това време за неговото innerspring матрак през 1926 г., неговите продукти се оказаха толкова удобни, че милиони американци ги закупили.

За да направи потенциални клиенти по-склонни да харчат това, което трябва да стреля толкова, колкото едно малко състояние на innerspring си матрак, Simmons повишен предимствата на добър нощен сън. Ефективността на тази маркетингова стратегия се е увеличил само с течение на годините, като последващо изследвания потвърдиха, че в изобилие, високо качество на съня представлява основен компонент на добро здраве. Днешните сложни матраци подобряват спят комфорт по няколко начина. Първо, чрез различни подобрени innerspring дизайн, модерни матраци разпределят тежестта на тялото върху широка област; Това помага да се предотврати диференциално износване на матрака. В допълнение, матраци предлагат повърхности с подходяща мекота и гъвкавост, за да ви помогне да гръбначния стълб в своята естествено извита позиция. Въпреки това, съвременните производители на матраци внимателно избягват прекалено меки повърхности, които ще доведат до нарушаване на позицията на гръбначния стълб на спящия си, което води до дискомфорт или дори болка.

В момента изискването на потребителя за матраци е доста последователна. През 1990 г. около 16,0 милиона матраци са продадени в Съединените щати. Заедно с фондации, матраци представляват около $ 4 милиарда в продажбите на дребно. С изключение на няколко големи компании, повечето производители на матраци са сравнително малки, операции, базирани в общността. От около 825 матраци фабрики в САЩ, повечето от тях са все още собственост и се управлява от учредителните семейства.

Дизайн

Днес повечето матраци са произведени съгласно стандартни размери. Тази стандартизация бе инициирана от индустрията за разрешаване на всякакви триизмерни несъответствия, които биха могли да възникнат между компании, които произвеждат легла и компании, които правят матраци. Размерите включват двойно легло, 39-инча широк и дълъг 74 инча; двойното легло, 54-инча широк и дълъг 74 инча; леглото кралица, 60 инча широк и дълъг 80 инча; и леглото цар, 78 инча широк и дълъг 80 инча.

„Ядрото“ на типичен матрак е единица innerspring, серия от телени намотки, които са свързани един с друг с допълнителен проводник. слоеве тапицерията са поставени на innerspring: първият, наречен изолатора, е монтиран директно върху innerspring и предпазва от следващия слой, възглавницата, от леене на рулони. Докато изолаторът е доста стандартни, броят на подплънка лежеше

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *